Ersa HR600 XL: Rework velkých formátů DPS

Společnost Ersa představila na veletrhu Productronica 2017 svůj Hybrid Rework System HR 600 XL, automatickou opravárenskou stanici pro velké a těžké DPS.
Díky vyhřívané ploše o rozměrech 625×625 mm a tloušťce desky až 10 mm umožňuje HR 600 XL uživatelům v oblasti telekomunikací, sítí a infrastruktury profesionálně opravit komponenty mnohavývodové součástky na velkých deskách. Spodní vyhřívací těleso IR Matrix Strahler™ o souhrnném výkonu 15 kW je sestaveno z 25 samostatně řízených topných těles. Tím lze snadno dosáhnout ideálního rozložení tepla při předehřevu pro libovolnou aplikaci.
 
Vysoce účinná 800W hybridní vyhřívací hlava je schopna pájet a odpájet od nejmenších součástek po velké součástky BGA o rozměrech až 60 × 60 mm se spolehlivostí, na kterou jsme u společnosti Ersa zvyklí. Stanice HR 600/2 disponuje, stejně jako její menší předchůdce, automatickým a přesným vyrovnáváním součástek pomocí zpracování snímku a vysoce přesného osového systému, což zajišťuje přesné umístění zpět na DPS (+/- 0,025 mm).
Řízení procesu a pořizování dokumentace probíhá prostřednictvím ovládacího softwaru HRSoft 2, jehož uživatelské prostředí zaručuje opakovatelné výsledky oprav. Rework stanici HR 600 XL lze použít v plně automatickém nebo poloautomatickém režimu, což znamená nejvyšší možnou flexibilitu. Je vhodná pro použití se stanicí Ersa Dip & Print Station pro definované nanesení množství tavidla nebo pájecí pasty  na součástky před pájecím procesem.
článek převzat z Kurtz Ersa Magazine 45 - 12/2017