Vysoce výkonné zvětšování a měření, které se osvědčilo pro různá odvětví průmyslu

Inspekční mikroskopy a bezkontaktní měřicí systémy společnosti Vision Engineering se používají ve velmi široké škále průmyslových odvětví – všude tam, kde je vyžadováno vysoce výkonné zvětšení nebo přesné měření.

S více než 60letou zkušeností v oboru společnost realizuje specifické výzvy vysoce specializovaných aplikací v široké škále průmyslových odvětví.
 

Špičkové inovace

Společnost Vision Engineering se od roku 1958 stala světovým lídrem díky průkopnickým technologiím a oceňovaným inovacím. V roce 2020 získala cenu „Queen‘s Award for Innovation“ za bezokulárový stereo mikroskop Lynx EVO s vysokým zvětšením. Nyní i v následujících letech hodlá pokračovat v dalších inovacích, ergonomickému designu a vyšší produktivitě ze strany uživatelů.


Přednosti společnosti Vision Engineering

Vše, co společnost vyrábí, je navrženo s ohledem na ergonomií a snadné používání. To je to, co společnost odlišuje. Vychází z toho, že pokud lze mikroskop pohodlně používat, operátor bude v pohodě, šťastnější a produktivnější. Přesnost, rychlost a propustnost jsou vylepšeny díky unikátním ergonomickým konstrukcím společnosti.


Kvalita

Společnost jako firma podporuje zákazníky při zajišťování kvality jejich vlastních výrobků a služeb, takže kvalita a dokonalost jsou základními kameny dobré pověsti společnosti Vision Engineering. Její výrobky si za více než 60 let vydobyly vysokou úroveň, kterou si dodnes drží po celém světě.


Zdraví a bezpečnost

Patentované bezokulárové mikroskopy lze používat s bezpečnostními brýlemi a maskami, které pomáhají chránit obsluhu před přenosem infekce při sdílení zařízení, aniž by došlo ke snížení produktivity.
 

Elektronika / Elektrotechnika / SMT

Posílení postavení výrobců elektroniky

Ať už je úkol jakýkoli, v jakémkoli prostředí – zboží, výstupní kontrola, identifikace součástek, montáž elektroniky, detekce závad, dokumentace a další – vše je rychlejší díky ergonomickým mikroskopům společnosti Vision Engineering.


Rychlost – přesnost – pohodlnost

Mikroskopy jsou oblíbené v automobilovém, leteckém, lékařském, mechatronickém a telekomunikačním průmyslu. Bezokulárové stereo mikroskopy a vysoce výkonné digitální mikroskopy vám umožní prohlížet cokoliv od nejmenší součástky SMT až po největší desku tištěných spojů (DPS) rychle, přesně a v daleko větším pohodlí.


Výrobky

Ergonomické mikroskopy společnosti Vision Engineering se podílejí na zvyšování výstupní kontroly výrobků. Integrované obvody, součástky s kuličkovou mřížkou, dvojité a čtyřnásobné ploché bezolovnaté vodiče, nenamontované součástky a holé DPS, to vše lze prozkoumat během několika okamžiků.



 

Nikdy vám nic neunikne

Kontrola kvality prokovených otvorů na DPS nebo prohlížení okolí dokonce i pod vývody Quad Flat Package (QFP - racčí křídla) je díky 360° prohlížečům u mikroskopů Lynx EVO a EVO Cam II jednodušší. Šikmý nástavec pod úhlem 34°, který se otáčí o 360° kolem středu, umožňuje rychlou vizuální kontrolu po stranách průchozího otvoru nebo kolem každého vodiče. Kontrola kvality pájení, přemostění, nadzvednutých plošek a dalších skrytých vad je možná bez nutnosti obtížné manipulace s deskou.

Prototypy, ruční montáž a přepracování

Úlohy ruční montáže těží z možnosti prohlížet objekt ve 3D zobrazení – včetně polohy nástrojů v tomto prostoru – pro snadnější koordinaci ruky a oka a větší přesnost. Unikátní 3D zobrazení mikroskopů Lynx EVO, DRV-Z1 a Mantis zlepšuje přesnost a snižuje únavu operátora, zvyšuje produktivitu a propustnost.

Výroba a kontrola kvality

Vizuální kontrolu vad včetně nesprávně zarovnaných, nesprávných nebo chybějících součástek, vady pájených strojů, špatné smáčení, nadzvednuté plošky a potrhaná pájková výplň – vše lze bez námahy kontrolovat pomocí 2D kamerových a 3D stereo systémů. 3D systémy nabízejí další výhodu v podobě odhalování nedokonalostí povrchových úprav a textur, které mohou naznačovat špatnou kvalitu pájení a jiné vady. U vysoce důležitých DPS je 3D vizuální kontrola pomocí EVOTIS Vision Engineering ideální. Díky možnosti bezpečného upevnění desek s možností zamykání v osách X, Y může být každý vývod důkladně vizuálně zkontrolován.

Povrchová úprava / povlaky

Abyste odhalili vady povrchových úprav, zvolte řešení Vision Engineering s UV osvětlením. Běžné vady povlaku, jako je znečištění, ztenčení, nadměrné nanesení a špatná přilnavost jsou tak jasné a dobře viditelné.

Protokoly

Vytváření podrobných protokolů, včetně obrázků, měření a anotací, je rychlé a snadné díky výkonnému, avšak intuitivnímu softwaru Vision Engineering.

Letecký a kosmický průmysl

Rychlé, přesné a neměnné měření a inspekce pro letecký průmysl.
Řada bezkontaktních měřicích a oceňovaných ergonomických mikroskopů podporuje základní výrobní procesy vysoce hodnotných výrobků, jako jsou součástky pro letadla a družicové systémy, což vám dává jistotu, že budou spolehlivě plnit nejpřísnější normy.


Plně automatizované tříosé měřicí systémy

Plně automatizované 3osé měřicí systémy (LVC) společnosti Vision Engineering mají potřebný výkon a univerzálnost pro splnění náročných potřeb leteckých výrobců a dodavatelů. Jsou vhodné pro objekty do 400×300×200 mm, jsou ideální pro měření velkých součástí nebo stejně snadno i série malých součástek.


Rychlejší výrobní postupy

LVC podporuje vyšší produktivitu a rychlejší pracovní postupy v leteckém dodavatelském řetězci automatizací časově náročných měřicích a inspekčních procesů. Jeho motorizovaný měřicí stolek a objektiv se zoomem se společně podílejí na rychlé a stálé přesnosti, na kterou se můžete spolehnout. Objektiv s vícepolohovým zoomem navíc umožňuje, aby změny zvětšení byly součástí programu měření, čímž se eliminuje potřeba časově náročných manuálních změn.



Přesnost v dodavatelském řetězci

Inspekční a měřicí zařízení společnosti Vision Engineering pomáhají zachovat přesnost v leteckých a kosmických dodavatelských řetězcích tím, že umožňují rychlé a snadné zkoumání velkých objemů součástí, jakéhokoliv materiálu od nýtů až po složité elektronické sestavy. 3D zobrazení vám umožní vidět mnohem více než běžné 2D systémy a řada softwaru usnadňuje pořizování snímků, zaznamenávání měření a vytváření přesné dokumentace.


Promyšlená strategie měření a kontroly

Výrobní řada kontaktních i bezkontaktních systémů měření společnosti Vision Engineering vám poskytne vše, co potřebujete k zefektivnění kontroly jakékoli součásti od nejjednodušší až po nejsložitější. Desky plošných spojů, řídicí systémy, komunikační sestavy, bezpečnostní zařízení, rádiové komponenty a další, to vše může procházet výrobní linkou rychleji až do kontroly kvality a výstupní kontroly, plně zdokumentováno a připraveno k odeslání.

 

UV kontrola konformních povlaků

UV osvětlení, které je u Mantis Elite a EVO Cam II, vám poskytne jasný pohled na konformní povlak, odhalí řadu vad včetně ztenčování, shlukování, bublin a znečištění, protože splňuje rozhodující normy kvality a bezpečnosti v leteckém průmyslu.
 

Telekomunikace

Činnosti pro telekomunikační průmysl

Ať už chcete provádět důkladné kontroly telekomunikačních konektorů a desek plošných spojů, nebo provádět přesná měření nejmenších součástek, můžete to udělat rychle a přesně s jedinečnou řadou mikroskopů Vision Engineering.



 

Důsledné kontroly

Pro vizuální kontrolu součástí, jako jsou konektory, desky plošných spojů, izolátory, převodníky a svazky optických vláken – od vstupních přes rozpracované až po konečnou kontrolu – zjistíte, že stereo mikroskop Mantis Compact nebo Mantis Elite usnadňuje život.
 

Méně odpadu

Vynikající kvalita obrazu, aplikace pro odstraňování otřepů, vizuální kontrolu pinů v konektorech, bezúnavné prohlížení a vynikající obrazová kvalita, kterou nabízejí mikroskopy Vision Engineering, zvyšuje produktivitu a snižuje množství odpadu u výrobců telekomunikačních součástí po celém světě i v jejich dodavatelských řetězcích.


Přesná měření rozměrů

Když pracujete s nejmenšími tolerancemi u součástek, které se s každou novou generací zmenšují a komplikují, usnadní vám život měřící mikroskop Hawk. Z portfolia měřicích systémů, které zahrnuje systémy od jednoduchých dvouosých optických měřicích mikroskopů až po tříosé systémy s detekcí hran, Hawk vnáší jistotu do všech částí výrobního procesu telekomunikačních součástí.


Kontrola šarží a shodných tolerancí

Hawk se často používá pro kontrolu konektorů mobilních telefonů: pro běžnou kontrolu a měření vzorků šarží nebo při kontrole tolerance tvaru, pokud existuje podezření na problém.

Pouzdra / Obaly / Balení

Snadné měření pouzder

Pokud vyrábíte pouzdra vyrobená z těžko měřitelných černých nebo průhledných plastů, i když mají složité tvary, optický měřicí mikroskop s vysokým rozlišením od společnosti Vision Engineering vám pomůže překonat problém se špatnou definicí hran a poskytne vám pokaždé přesná a opakovatelná měření.
 

Optická kontrola plastů a syntetických materiálů

Ať už kontrolujete své prvotní prototypy pouzder, kompletně hotový výrobek nebo něco mezi tím, u Vision Engineering vždy najdete vhodné řešení. Mantis Elite například nabízí obrovskou pracovní vzdálenost s prvotřídní ergonomií pro vyšší produktivitu. Lynx EVO poskytuje ohromující 3D snímky s vysokým rozlišením, které vám umožní hlubší pochopení toho, na co se díváte.


Optický a video měřicí systém v jednom

Se Swift PRO Duo lze snadno měřit komplikované předměty, jako jsou PET výlisky a blistry. Nejen, že je snadné přepínat z optického na video měření, ale je dodáván se softwarem řady M pro přiblížení a ovládání dotykem, který si okamžitě osvojí každý, kdo používá mobil nebo tablet.

Podpora automobilového průmyslu zítřka

Jelikož dochází k neustálému rozšiřování používání aplikace Industry 4.0 a také vývoji plně autonomních automobilů, nabývá důležitosti kontrolovat a měřit součásti a jejich sestavy s naprostou přesností. Stejně tak je důležité přesné údaje shromažďovat, ukládat a sdílet prostřednictvím dodavatelského řetězce. Tuto strategii Vision Engineering plně podporuje.
 

Podrobné měření a vykazování

Metrologické systémy společnosti Vision Engineering umožňují snadné měření čehokoli, od přesně obráběných dílů až po plastové výlisky a složité podsestavy s neobvyklými tvary. Bezproblémový sběr a sdílení údajů dává každému jistotu, že to, co jste vyrobili – nebo co jste koupili – odpovídá zveřejněným specifikacím.


Přesnost začíná zde

Některé z nejznámějších značek v automobilovém průmyslu spoléhají na mikroskopy a metrologické systémy společnosti Vision Engineering pro včasnou detekci závad na vyráběných dílech a součástkách, a to buď přímo, nebo také pro kalibraci automatických kontrolních zařízení. Oceněné systémy, jako např. ergonomické bezokulárové stereo mikroskopy Lynx EVO, vám poskytnou svými výkonnými zobrazovacími a dokumentačními schopnostmi bezkonkurenční 3D zážitek pro rychlou, pohodlnou a přesnou inspekci.
 


 

Globální spolupráce v reálném čase

DRV-Z1 (Deep Reality Viewer) je jediný digitální stereo prohlížecí systém, který vytváří ve vysokém rozlišení 3D obrazy, které plují před vašima očima bez potřeby speciálních brýlí. Vaše geograficky rozptýlené týmy si nyní mohou prohlížet návrhy a prototypy v působivém 3D zobrazení v reálném čase a bez opuštění kanceláře, ať už jsou kdekoli.

Bezchybná montáž pod zvětšením

Jakmile si něco zvětšíte, často nastane problém s koordinací rukou a očí, takže je obtížné manipulovat s díly nebo je sestavovat. Technologie bezokulárových mikroskopů řeší problém vylepšeným vnímáním hloubky a periferním viděním. Tak mohou oči a ruce přirozeně spolupracovat, snižuje se únava očí a případné prostoje.

Uvidíte více s UV osvětlením

Řady EVO Cam II, Mantis a SX Elite mohou být vybaveny UV osvětlením pro rozlišení speciálních nátěrů a fluorescenčních barviv, které proniknou i do těch nejjemnějších trhlin. Toto je spolehlivý způsob, jak zajistit, aby citlivé součásti byly rovnoměrně pokryty a bez znečištění. Při menších zvětšeních podobnou funkci plní stolní lupy UV-LED ze série Wave.

Testování materiálů a analýza poruch

V případě potřeby mohou být inspekční a měřicí systémy vybaveny nejrůznějším softwarem, variantami osvětlení, optikou, filtry a dalším příslušenstvím. Můžete tak prohlížet, měřit a analyzovat vše od krystalových struktur v jádrech zapalovacích svíček přes velikost zrna v kovech až po profil svařovaných spojů a samoregenerační vlastnosti krytů přístrojové desky, testovat a dokumentovat součásti a díly podle norem ISO a VDA.
 

Inspekce materiálů – plasty

I plastikářský průmysl vyžaduje zvětšení pro kontrolu výrobků v průběhu celého výrobního procesu. Pro zajištění kvality konečného produktu je nezbytná kontrola a analýza vstupního materiálu, kontrola velikosti, kvality, složení plastu a jeho kontaminace.


Kontrola nástrojů

Nástroje na formy a vytlačovací nástroje je třeba pravidelně kontrolovat, jestli se neobjevují známky opotřebení a poškození, které by mohly ovlivnit kvalitu konečného výrobku. 3D zobrazení jemných detailů včetně vstřikovacích bodů a švů nástrojů může pomoci předcházet defektům tvarování a vytlačování dříve, než k nim dojde. Na rozdíl od 2D jsou při prohlížení ve 3D hrany viditelné zřetelněji s detaily, které nejsou skryty barvou nebo osvětlením, a tvar nástroje lze vidět v detailu s plným vnímáním hloubky.


Kontrola a měření plastových dílů

Plastové díly, které byly vyrobeny vstřikováním, je třeba vizuálně zkontrolovat, zda neobsahují otřepy, stopy po plynech a opálení, přetečení plastu, nedokonalé výplně, slepence nebo sváry. Vytlačování se kontroluje na známky vad pryskyřice, přetažení, špatného promíchání, zlomenin, přehřátí, uvolňování vlhkosti, zachyceného vzduchu a znečištění. Lze také kontrolovat praskliny, prohlubně, otřepy, zkroucení, smrštění, pnutí a jiné deformace. V rámci procesu inspekce je často vyžadováno měření stěžejních charakteristik, jako je geometrie zubů na převodech a detaily dílů včetně tolerance.
 
Napište mi, jak Vám můžu pomoci s výběrem...
Ing. Václav Fiurášek obchodní zástupce (inspekce, měření, skladování)
mobil
+420 602 579 951
email
v.fiurasek%a-t%pbt.cz