VERSAPRINT 2: Nová generace!

Sítotisk s plně integrovanou inspekcí – částečnou, 100% 2D nebo 3D. Sítotisk již dávno není jen prostým sítotiskem – stroje řady VERSAPRINT mají automatické čištění spodní strany šablony, kontrolu výsledku tisku pájecí pasty a mnoho dalších funkcí a procesů ve výrobní lince.
Řada VERSAPRINT 2 od firmy Ersa obsahuje čtyři různé typy: VERSAPRINT 2 ELITE je robustní standardní verze, která používá prostorovou kameru pro vyrovnání substrátu a šablony a je schopna provádět volitelné inspekční úkony. Stroj VERSAPRINT 2 ELITE plus lze bez jakýchkoliv nástrojů seřídit pro rámy velikosti od 450 do 740 mm, modernizovat ho nebo dodatečně vybavit všemi dostupnými doplňky pro řadu VERSAPRINT, včetně 2D a 3D kamery.

VERSAPRINT 2 Pro2 s rychlou kamerou 2D-LIST (LIST = Line Scan Technology) je zvláště vhodný pro produkty s vysokým požadavkem na kontrolu (upgradovatelný / rozšiřitelný všemi doplňky pro řadu VERSAPRINT 2). VERSAPRINT 2 ULTRA3 je určen pro operátory, kteří věnují zvláštní pozornost malému tisku. Model ULTRA3 využívá nejmodernější měřicí technologii, kterou poskytuje kamera 3D-LIST. Tvar nejmenších nánosů pájecí pasty hraje hlavní roli v objemu tisku a nakonec i tvaru spoje. Je výška nánosu pasty stejná, nebo se k okrajům snižuje? Na tuto otázku vám může odpovědět modul ULTRA3. Jedná se nejen o sítotisk, ale i o 3D-SPI v jednom (lze ho upgradovat / rozšířit všemi doplňky.
 
Flexibilní doplňky na vyžádání

S novým systémem VERSAPRINT 2 výrobce Ersa pokračuje v osvědčené sérii SMT sítotisků. Nový model nastavuje standardy v komunikaci s operátorem s ohledem na technologii pohonu a přidávání aktiv. Větší dostupnost systému umožňuje volitelné dodatečné dovybavení všemi doplňky na vyžádání, takže zařízení roste podle požadavků výroby. S plně integrovanou 3D inspekcí VERSAPRINT splňuje požadavky trhu pro zvýšení kvality procesu. V neposlední řadě VERSAPRINT 2 – na rozdíl od samostatné jednotky SPI – nepotřebuje další samostatný prostor ani další programování. Výsledky inspekce se přímo vkládají do aktuálního procesu tisku: čistění spodní strany šablony se spustí automaticky a posun tisku se upravuje nezávisle. Pracovní zatížení pracovníků se snižuje a současně se zvyšuje výkonnost linky.

článek převzat z Kurtz Ersa Magazine 45 - 12/2017