Pojďme automatizovat průmysl!

Každý, kdo dnes úspěšně integruje inovativní řešení pro automatizaci, získává náskok před konkurencí, nebo upevní své vedoucí postavení na trhu, a to bez ohledu na průmyslové odvětví. Ersa založila firmu Conline pro automatizaci a dopravníkové systémy. Tým společnosti Conline GmbH svým profesionálním přístupem v oblasti automatizace pro pájecí zařízení  již optimalizoval svoji výrobu doma i v zahraničí. A výsledky jsou: větší výkon, nejvyšší přesnost a nejkratší možná doba cyklu!
 
V oblasti automatizace výroby pracuje v současné době 35 pracovníků na plný plyn, aby doplnili již zavedené stroje Kurz Ersa částečně standardizovanými a částečně specifickými postupy pro zavádění automatizace. Zákazník tak dostává požadované „Systémové řešení od společnosti Kurz Ersa“ z jednoho zdroje.

Projekty v oblasti Výzkum a vývoj se vytvářejí jako postupové řešení na základě cílových představ zákazníka, od prvního představení PoC až do stavu výroby první série (PoC je zkratka pro Proof of Concept, studie proveditelnosti). Oblasti výroby, ze kterých pocházejí další požadavky na automatizaci, jsou rozmanité, např. periferní transportní systémy pro přemisťování pájených výrobků, plně automatické jednotky pro osazování THT součástek, systémová řešení pro pracovníky optické kontroly výrobního procesu, doprovodné procesy, specifická automatizovaná optická kontrola výrobků v buňkách a konečně i manipulace typu pick & place v produkci lisovaných výrobků.

Tým z dalšího oddělení učí roboty, jak vidět, a odborníci na robotiku se starají o plánování cest. Cílem je vždy zajistit, aby robotické systémy (lineární i víceosé roboty) ve výrobním prostředí vždy vykonávaly své úkoly co nejefektivněji. Conline PLC, nejmodernější jazyk, a programátoři grafického uživatelského prostředí (GUI) vytvářejí a implementují programy a vizuálně přívětivé uživatelské rozhraní, takže zákazníci společnosti Kurz Ersa mohou po krátkém předvedení svůj "Production System I4.0" ovládat sami.
 

Služby pro správu projektů

Experti společnosti Conline Automation rovněž poskytují u větších a složitějších projektů automatizace služby pro správu projektů. Přejímka komplexního systému je možná i v prostorách společnosti Conline GmbH. „Jako nositelé know-how v tomto dynamickém prostředí jsou naši zaměstnanci nejdůležitějším faktorem úspěchu pro technická řešení a styk se zákazníkem – zde máme mnohaleté zkušenosti napříč odvětvími, která vstupují do našich zákaznických řešení,“ zdůrazňuje generální ředitel společnosti Conline Ralph Knecht.


článek převzat z Kurtz Ersa Magazine 48 - 08/2019