Využití mikroskopů při výrobě šperků a hodinek

Výroba hodinek

Největší přesnost pro ty nejlepší hodinky

Ideální pro řemeslníky, kteří ručně vyrábějí, opravují a mažou luxusní hodinky. Vysoce kvalitní stereo a digitální zobrazovací a bezkontaktní měřicí systémy Vision Engineering vám umožní vidět každý detail v přesném rozlišení a zvětšení, které potřebujete.


Šetřete čas a námahu

Bezkontaktní měřící systémy TVM společnosti Vision Engineering vám přináší dokonalou rovnováhu mezi velkým zorným polem a zvětšením. Velké zorné pole umožňuje měřit více malých součástí najednou, což vám ušetří čas a námahu.


Vysoká kvalita obrazu pro zkoumání detailů

Od ručního leštění dílů až po montáž, systémy Vision Engineering vám umožní pracovat s větší koncentrací mnohem déle. Vysoce kvalitní optika a lepší vnímání hloubky v kombinaci se snadným ovládáním (včetně dálkového ovládání u některých systémů) a vynikající kvalita obrazu přispívají k jedinečné viditelnosti součástek, snadnému používání a celkové produktivitě.


Závěrečná kontrola

Jakmile dokončíte montáž a testování hodinek, 30násobný zoom uEVO Cam II vám poskytne skvělý náhled s vynikající čistotou, což vám umožní zkontrolovat, zda je tvar a povrch pouzdra stejně bezchybný jako vše uvnitř.
 

Klenotnictví

Řady ergonomických stereo mikroskopů Mantis společnosti Vision Engineering překlenuje mezeru mezi stolní lupou a vysoce výkonným mikroskopem díky prohlížecí hlavě, která je vhodná pro řemeslníky. Všechny úkony prováděné v klenotnické dílně – opravy, montáž, leštění, gravírování a další – se zjednodušují díky snadnému ovládání, které z Mantisu činí preferovaný mikroskop klenotníků po celém světě.


Přesné řemeslné zpracování

Se stereoskopickým mikroskopem bez okuláru Mantis mohou zlatníci a stříbrníci, šperkaři a návrháři ručně vyráběných prstenů, broží, náhrdelníků, tiár a dalších jedinečných ozdob pracovat ve větším pohodlí a s nově objevenou efektivitou. Uvolněné a přirozené držení těla při pozorování a vynikající 3D obraz vám umožní pracovat déle a s méně přestávkami a posune vaši kreativitu a řemeslnou zručnost na novou úroveň.


Snadná kontrola

Na rozdíl od běžných mikroskopů má Mantis velkou hloubku ostrosti a hloubku zaostření, což vám umožní zobrazit celý předmět najednou, místo toho, abyste museli upravovat buď tento předmět, nebo mikroskop. Věrné LED osvětlení bez stínů a vynikající optika s rozsahem zvětšení od 2× do 20× je ideální pro kontrolu kamenů kvůli inkluzím, barvě a kontrastu, pro identifikaci kamenů, které jsou příliš zahřáté a ošetřené, a pro hledání vad klipů.


Jemné gravírování

Velká pracovní vzdálenost a dostatek prostoru pro nástroje usnadňují provádění i těch nejjemnějších rytin a rozšiřuje vaše kreativní obzory. Koordinace rukou a očí  je u Mantisu daleko jednodušší a můžete pracovat déle a ve větším pohodlí.


Přesné restaurování

Když potřebujete maximální přesnost a není žádná jiná možnost, Mantis zjednodušuje přesné restaurování vzácných artefaktů. Uživatelsky příjemný ergonomický design, věrné 3D zobrazení, velké hloubky ostrosti a zaostření, přirozená koordinace očí a rukou a přirozené osvětlení bez stínů, to vše společně usnadňuje každé restaurování.
 


 

 
Vyrábíte šperky, hodinky a potřebujete poradit, jaké vhodné zařízení by se dalo využít pro Vaše podnikání? Napište mi nebo zavolejte...
Ing. Václav Fiurášek obchodní zástupce (inspekce, měření, skladování)
mobil
+420 602 579 951
email
v.fiurasek%a-t%pbt.cz


 
Vaše osobní údaje budou zpracovány dle pravidel o ochraně osobních údajů.