Mikroskopy v medicíně a jiných odvětvích

Mikroskopy a další inspekční zařízení od firmy Vision Engineering můžeme najít i v odvětvích: zdravotnictví, medicína, stomatologie, biomedicína, apod. 

Zařízení pro medicínu

Preciznost a důslednost v medicíně

I když byla zdravotnická zařízení, které kontrolujete, vyrobena s minimálními tolerancemi, i sebemenší klepání nebo tlak aplikovaný na nesprávném místě může za okamžik proměnit výrobek v nepoužitelný. Bezkontaktní měřicí zařízení od společnosti Vision Engineering, zejména řada digitálních měřicích mikroskopů TVM, snižují riziko náhodného poškození a neúmyslné kontaminace, ať už byl předmět vyroben z kovu, plastu, gumy nebo jejich kombinací.


Nepravidelné tvary

Nepravidelně tvarované lékařské výrobky není možné změřit standardním měřicím zařízením. Například vícečetné lumenové trubky mohou vyžadovat řadu měření, jako je vnější průměr, několik vnitřních průměrů a tloušťky stěn, které se musí měřit ve vzájemném vztahu. Bezkontaktní měřicí systémy TVM od Vision Engineering s velkými zornými poli dokáží svou práci provést rychle a s přesnými, opakovatelnými měřeními v jakékoli orientaci.


Kompatibilní s ochrannými pomůckami

Mikroskopy Mantis Elite a Lynx EVO společnosti Vision Engineering usnadňují kontrolu lékařských stentů, vodicích drátů a dalších zařízení určených pro vložení do lidského těla, otřepy, zlomy a ostrůvky. A co víc, kontrola je stejně snadná bez ohrožení optiky – když máte na sobě kompletní sadu bezpečnostních brýlí, masek, rukavic a plášťů.


Přesná kontrola pro přesné inženýrství

I když malá závada, která je neviditelná pouhým okem, může způsobit vážné komplikace pro pacienta, můžete se spolehnout na Vision Engineering. Ergonomické mikroskopy a měřicí systémy vylepšují každou fázi výrobního procesu, od prvotního návrhu nového zdravotnického vybavení až po prototypy, kompletní výrobu a kontrolu kvality. Lze je používat pro kontrolu katetrů, stentů, implantátů, měřidel tepu, inzulinových pump, vodicích drátů, náhradních srdečních chlopní, angioplastických balónků a mnoho dalšího.


Bezkonkurenční důslednost

Kontroly zařízení prováděných na jednom místě by měly nepochybně odpovídat kontrolám téhož zařízení v jiný den a na jiném místě. A to znamená, že měřicí a kontrolní zařízení na každém místě by mělo být nastaveno stejně. EVO Cam II a DRV-Z1 společnosti Vision Engineering mají schopnost sdílet nastavení mezi více jednotkami na více místech pro spolehlivou, dokumentovanou konzistenci.


Integrovaná kontrola

Pokud chcete zkontrolovat kostní šrouby a kostní destičky ihned po opracování a okamžitě odhalit případné škrábance nebo otřepy, zvolte jeden z našich stereo mikroskopů Mantis 3D. Díky rozsahu zvětšení, výjimečnému komfortu obsluhy a vynikajícímu 3D zobrazování je Mantis preferované řešení pro dlouhé kontrolní prohlídky. Mantis je také ideální pro provádění kontrol šarží ve výrobní lince.


Kontrola katetrů

Pro vyhledání skrytých nedokonalostí katetrů a jiných hadiček zvolte EVO Cam II s polarizovaným osvětlením a odhalte nedokonalosti, které by s normálním osvětlením nebyly vidět.
 


 


 


 

Péče o chrup

Skvělá volba pro stomatologické kliniky a laboratoře

Protože víme, že i zlomek milimetru může mít vliv pacientovo skousnutí, společnost Vision Engineering vyvinula řadu snadno ovladatelných 3D stereo mikroskopů, které jsou ideální pro kontrolu a přepracování korunek, můstků, implantátů a zubních náhrad, což přispívá k preciznímu uložení i přirozenému vzhledu.

Inspekce a kontrola ve 3D zobrazení prezentovanými bezokulárovými stereomikroskopy Mantis a Lynx EVO usnadňují kontrolu matric, vzorů a odlitků pro správné uložení, kontrolu objektu na praskliny, otřepy a jiné vady. Nízké zkreslení a vynikající osvětlení, které nabízejí mikroskopy Mantis a Lynx EVO, poskytuje realistický, trojrozměrný obraz s věrnými barvami pro všestrannou přesnost.


 


 


 

Vyšší produktivita v laboratoři


Když každý rok vyrábíte tisíce korunek, zubních náhrad, můstků a implantátů, strávíte hodně času u mikroskopu. Být schopen pracovat delší dobu bez unavení očí nebo bez svalových křečí je stejně důležité jako obraz, který sledujete. Pokud vám to zní dobře, potřebujete ve své laboratoři jeden z 3D bezokulárových mikroskopů Vision Engineering.


Dlouhá doba, detailní práce


Potřebujete, aby se vaši laboranti dokázali po dlouhou dobu soustředit při modelování zubních náhrad a dalších předmětů? Proto potřebujete ergonomicky navržené mikroskopy s dostatkem pracovního prostoru, 3D zobrazováním a ovladatelnou clonou.


Systémy pro každou stomatologickou laboratoř


Cokoliv potřebujete: ostrý a jasný 3D obraz, žádnou únavu, snadné umístění lupy nad objektem, dostatek prostoru mezi čočkou a předmětem, nebo vynikající koordinaci rukou a očí, Mantis je skvělým doplňkem k vašemu laboratornímu vybavení.


3D zobrazení pro 3D povrchy


Povrchovou úpravu korunek, můstků a zubních náhrad je obtížné posoudit s tradičními mikroskopy s 2D snímáním shora dolů. Ale práce s 3D zobrazením, které nabízí Mantis, vám dává možnost prohlížet si objekt a poskytuje více vizuálních podnětů a mnohem lepší znalost povrchů.

DRV-Z1 dokonce poskytuje možnost pořizovat a sdílet 3D obraz, takže kvalitu 3D objektu může vidět laboratoř i klinikou současně před odesláním objektu.


Hygiena


Kontrola chirurgických nástrojů po očištění je také velmi důležitá. Mikrobiální rezidua jsou pro pacienty nebezpečná a ověření čištění vyžaduje, aby procesy při čištění nástrojů byly dostatečně účinné. Vizuální kontrola vyčištěných předmětů pomocí mikroskopu pomáhá při zajišťování bezpečnosti pacientů.

Biomedicína

Pomoc při výzkumu kmenových buněk

Pokud pracujete s kmenovými buňkami, oceníte jasnost obrazu a pohodlí, které nabízí bezokulárový mikroskop společnosti Vision Engineering. Například stereo mikroskop Lynx EVO lze umístit do skříně s laminárním průtokem, což vám umožní zkontrolovat živé kmenové buňky bez rizika kontaminace.


Zachování bezpečnosti

Pokud pracujete s citlivými objekty, které je třeba chránit, nebo objekty, které by mohly ohrozit laboranta, potřebujete Lynx EVO, Mantis nebo DRV-Z1 (Deep Reality Viewer). Všechny lze umístit do laminárního nebo biologicky bezpečného prostoru a používat je jako obvykle, bez nutnosti cokoliv upravovat nebo vyřezávat otvory ve skle.

 


Přirozené 3D snímání

Unikátní model DRV-Z1 je ideální pro použití ve skříni pro biologickou bezpečnost, vytváří plné 3D obrazy, které plavou před vašima očima, bez náhlavních souprav pro virtuální realitu nebo speciálních brýlí. Poskytuje vám všechny výhody optické stereo mikroskopie a digitální technologie v jednom systému, dále přirozenou 3D vizualizaci s vynikajícím vnímáním hloubky. Navíc můžete tyto 3D obrazy sdílet v reálném čase po celém světě.

 

Vynikající kontrast

Inspekce a manipulace s objektem bude jednodušší, když se pro pozorování tmavých a světlých ploch vybavíte jedním z bezokulárových stereo mikroskopů s volitelně naklápěným zrcadlem ve stolku, které přispívá ke zvýšení kontrastu buněk.

 


3D video mikroskopy

Pokud studujete něco, co se pohybuje, potřebujete některý z video mikroskopů, jako je např. EVO Cam II: skvělý způsob, jak zachytit každý detail, zatímco se pohodlně díváte na obrazovku. Nebo jděte dále, sledujte a nahrávejte video ve 3D HD se snímky vytvořenými DRV-Z1.

 

Obnova vlasů

Lepší transplantace vlasů

Odborníky na transplantování vlasů jsou používány stereo mikroskopy řady Mantis, aby transplantace byla rychlejší, jednodušší a efektivnější. Ať už je zvoleným postupem FUT (Follicular Unit Transplant) nebo FUE (Follicular Unit Extraction), tyto ergonomické 3D stereo mikroskopy používají přední vlasové kliniky k efektivnímu výběru a přípravu folikulárních jednotkových štěpů.


Bezstresová disekce folikulární jednotky

Ideální volbou pro disekci vlasového folikulu je mikroskop Mantis. Mantis umožňuje lékaři pitvat, kontrolovat a připravovat vlasové folikuly pro transplantaci delší dobu bez svalového napětí, křečí a nepohodlí způsobeného hrbením se nad tradičními mikroskopy. Díky přirozenému držení těla a vynikajícímu 3D zobrazení, které Mantis nabízí, je celý proces transplantace vlasů produktivnější, s menším množstvím odpadu, což přináší užitek chirurgovi, sestře i pacientovi.

 


Rychlá dokumentace a efektivní instruktáž

Mantis Elite je možné mít i s integrovanou digitální kamerou, varianta Mantis Elite Cam-HD. Slouží k zachycení a zdokumentování instruktážního procesu, pomáhají vlasovému chirurgovi ilustrovat rozdíly mezi vhodnými a nevhodnými vzorky a demonstrovat techniky pro výběr a přípravu vlasových folikulů.


Který Mantis je pro vlasové kliniky nejlepší?

Skvělou volbou pro vlasové kliniky jsou Mantis Compact Universal s objektivem 4× a Mantis Elite Universal s objektivem 6×, protože sestry mohou pracovat efektivně a delší dobu, s menší únavou a ve větším pohodlí. Dlouhé pracovní vzdálenosti, velké zorné pole a uvolněné držení těla při pozorování vám zajistí maximální výnos vlasových folikulů pro transplantaci vlasů v nejkratší možné době.

 


 

 

Živá příroda

Ergonomické mikroskopy pro studium živé přírody

Ať už zkoumáte cokoliv, jeden z bezokulárových stereo mikroskopů společnosti Vision Engineering vám tento úkol usnadní. Velká hloubka ostrosti, působivé 3D zobrazení a ergonomický design vám umožní pracovat déle bez únavy očí nebo svalových křečí. A co víc, Mantis, Lynx EVO a DRV-Z1 poskytují velmi dlouhé pracovní vzdálenosti v širokém rozsahu zvětšení, což z nich činí ideální volbu pro aplikace zahrnující pitevní nástroje a dlouhé hodiny sledování.


Výkonné učební pomůcky

Mantis Elite Cam HD nebo Lynx EVO vybavený modulem SmartCam usnadňují pořizování snímků a nahrávání videa. Po spárování s integrovanou USB kamerou lze Mantis a Lynx EVO použít k předvedení prováděných operací.


Přirozené 3D snímání

Unikátní model DRV-Z1 vám poskytne všechny výhody optické stereo mikroskopie a digitální technologie v jednom systému a vytváří plné 3D obrazy s vynikajícím vnímáním hloubky. Snímky můžete sdílet v reálném čase, plují vám před očima bez potřeby náhlavních souprav pro virtuální realitu nebo speciálních brýlí.


Snadné pořizování snímků

Pokud potřebujete pořizovat a dokumentovat snímky, udělá na vás dojem EVO Cam II. Flexibilní možnosti konfigurace poskytují vynikající kvalitu obrazu a optické zvětšení až 760×; digitální zoom vás posune dále. Řada přesných a širokoúhlých objektivů vám navíc umožní zvolit konfiguraci, která přesně odpovídá vašim jedinečným a individuálním potřebám.


Ideální pro skříně s laminárním prouděním

Stereomikroskopy bez okulárů společnosti Vision Engineering jsou skvělé pro práci ve skříních s laminárním prouděním. Mikroskopy Mantis, Lynx EVO a digitální 3D inspekční systém DRV-Z1 umožňují výzkumnému pracovníkovi prohlížet vzorek pře sklo bez jakýchkoliv změn, přičemž zachovávají integritu prostředí bez kontaminujících látek a zároveň poskytují dostatečnou ochranu pro uživatele.