3D inspekce

V dnešní době si nelze představit fungování bez kontroly, která se stala automatickou součásti výrobního procesu. A co teprve kontrola ve 3D? Od společnosti Vision Engineering je to možné. 
Aby byla firma úspěšná, musí mít kromě zákazníků i kvalitní zaměstnance. Udržení si takových zaměstnanců mnohdy ovšem nebývá snadné a občas se může stát, že na tom závisí i životnost firmy. Pokud člověk chce získat určitý prospěch, musí investovat a z pohledu podniků představují investice do zaměstnanců nemalou část jejich nákladů.
Jak si ale dobré zaměstnance udržet? Je třeba se o ně starat. Společnost Vision Engineering, která se svými produkty zaměřuje především na ergonomii a pohodlí operátorů, vynalezla řešení, které zároveň uspokojí jak vedení podniků, tak zaměstnance. Řeč je o digitálním 3D stereomikroskopu DRV-Z1, Deep Reality Viewer.
 
 
Tento digitální 3D stereomikroskop, jako první svého druhu, umožňuje kontrolu ve 3D, ve Full HD rozlišení, kdy není potřeba speciálních brýlí či soupravy pro virtuální realitu. Uživatel tedy získá plnohodnotný 3D obraz, a to bez omezení a doplňkového příslušenství. Jedná se o unikátní technologii, která má přínos ve výrobním, inženýrském, designovém, výzkumném a vývojovém prostředí.
DRV-Z1 využívá patentovanou technologii TriTeQ³, která poskytuje dva kanály s vysokým rozlišením, na každé oko tedy připadá jeden kanál. Zorné pole stereomikroskopu je závislé na zvoleném objektivu, který má vždy určitý rozsah zvětšení. Pro dosažení nejširšího zorného pole je třeba nejmenšího zvětšení a naopak.

Navíc DRV-Z1 umožňuje sdílení živého obrazu tak říkajíc „na dálku“, což ocení zejména organizace s dceřinými společnostmi, které tímto způsobem dosáhnou vyšší produktivity a úspory nákladů na cestování pro realizaci například školení.
 
Pracovníci, pracující ve velké míře se systémy, které umožňují zvětšení daného pracovního objektu, jako jsou tradičně mikroskopy, běžně trpí bolestmi krku, únavou očí, bolestmi hlavy a zad.

Pomocí ergonomických systémů lze dosáhnout zvýšení produktivity a kvality práce, kvality produktu, snížení únavy operátorů a rizikových faktorů způsobujících poruchy jejich pohybového ústrojí. Mimo jiné dojde také ke snížení nákladů na školení nových zaměstnanců.